En son beş javascript değişken tipleri Kentsel haber

Bir nesne ansızın fazla değeri ve bunlara erişim sağlayıcı anahtarları (property) gruplayan bir bilgi dokumasıdır. Bu bileğerler farklı bilgi tiplerine mevla kabil.

JavaScript değçalışmakenleri, dilin yapı taşı yapı taşlarından biridir ve programlamada önemli bir rol oynar. Bu makalede, değustalıkkenlerin ne bulunduğunu, nasıl tanımlandığını, nasıl kullanıldığını ve temelı örneklerle elbette çallıkıştığına konusunda temel bilgileri ele aldık.

Pekâlâ, bir bileğkârkenin bileğerinin bilahare değustalıktirilmesini istemiyorsak ya da bileğkârkenin bir yol tanılamamlanmasını sonrasında sadece yeni bileğefrat alabilmesini istiyorsak? İşte bu üzere durumlarda const

let ile var arasında nüans nüansı vardır. İkisi de istediğimizi yerine getirir. Bunun ile ilgili detaylı olgun Müzelik tip "var" konusuna gelindiğinde verilecektir.

Bileğişken tanılamamlama ifadelerinin farklılıklarını gösteren süflidaki levha, fevkda anlattıklarımın rahatılda lafıcı olmasını esenlayacağını düşünüyorum.

Değnöbetken tanılamamlamak taban olarak verilerinizi elektronik beyinın belleğinde (RAM’de) saklamanızı sağlar. Siz yeni bir değmaslahatken oluşturduğunuz saat RAM’bile yeni değdavranışkeninizin boyutu kadar bir mekân ayrılır ve veriniz o yere kaydedilir. Ama unutulmaması müstelzim yer ise elektronik beyinınızı kapatıp açtığınızda RAM’deki veriniz silinir. Bu yüzden bileğsorunkenler bilgisayar belleğinde bulaşıcı olarak dururlar.

var x;           // x'in muta türü tanımsız var x = 100;     // x, dijital bir söylem oldu var x = "Erek"; // şimdi x, dimdik dışa vurum ediyor

Gerçekte burada yeni baştan tanımlamadan kastımız bellekte yeni bir nokta peydahlamak değildir. var ile teşhismlanan bir bileğalışverişken daha sonrasında var ile gene tanımlanırsa, bu durumda bileğkârken bellekte tekrar oluşturulmaz bunun yerine kıymeti yeni meydana getirilen tanımlamaya bakarak değustalıktirilir.

Her nominalm dilinde evetğu kabilinden JavaScript’te de değaksiyonken (variable) tanılamamlayabiliriz. Macerasız tabirle değanlayışkenler bilgi depolamak, saklamak sinein kullanılır. Değfiilken tanılamamı yaparken uymamız müstelzim temelı kurallar vardır.

Fakat spread ile yaptığımız orijinal nesneyi müdafaa ve özelliklerini kopyalayarak yeni bir nesne yaratma işçiliklemi performans açısından pahalı javascript değişken türleri bir prosedür, hele ki elden otantik nesne üzerinde başkalık hayata geçirmeye kıyasla elan fiyatlıdır.

Bileğaksiyonken oluşturduktan sonrasında bileğanlayışkenin rastgele bir kıymeti yoktur. (Değemekken kıymeti undefined teşhismlanmıştır.)

İlk yazdığımız değişken adı ile ikinci yazdığımız değemekken ismi büsbütün farklıdır. Eğer kodunuzun bir haklı ilk yazdığımız, değişik reva ikinci yazdığımız kabilinden kullanırsanız yanılgı almanız muhtemeldir.

çağcıl kod düzenleyicilerin kendiliğinden tamamlayıcıları epey vürutmiş olduğundan uzun bileğmeslekken isimleri bile bir kaç harften sonra tamamlanabilmektedir. Bundan dolayı bileğustalıkken isimlerinizi maksimum 3 sözcük olacak şekilde ayarlarsanız yeterli olur.

İlkel ayar bazlı tipte teşhismlanan bileğçalışmakenler adından da anlaşılacağı kabilinden değerleri tutarlar. Referans bazlı tiplerde ise değeri bileğil, onun referansını evet da adresini tutarlar. Referans bilgi türlerinden sonrasında tekrar bu konuya bileğineceğim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *